.
.
خیلی پیشتر از ابداع اینترنت، زمانی که مخابرات و ارتباط لحظهای و فوریِ راه دور رویایی بیش نبود و به استثنای تلگراف و تلفن، حتی یک «نامه» هم وسیلهی ارتباطی سریعی به حساب میآمد، گروهی از پیشتازان و پیشگامان الکترونیک و فن رادیو جاذبهی مقاومتناپذیر ارتباطات بینالمللی را کشف کرده بودند و از ارتباط فوری با انسانهایی در اقصی نقاط جهان لذت میبردند. اما این شکل جالب ارتباط چه بود و چگونه برقرار میشد؟
به این سرگرمی علمی «رادیوآماتوری» نام نهاده شد، چرا که در روزهای آغازین فن رادیو، خود دوستداران این رشته دستگاههای گیرنده و فرستندهی خود را میساختند و خبری از دستگاههای بیسیم روزآمد و کارخانهای نبود. روز رادیوآماتوری یاد این پیشگامان پرتلاش و نسلهای بعدی آنان را در ذهن ما زنده میکند و به ما یادآور میشود که چگونه این عاشقان علم در یکصد سال گذشته به جامعهی جهانی خدمت کردهاند.
.
.
تاریخچهی روز رادیوآماتوری
در آوریل 1925 (فروردین 1304) «اتحادیهی بینالمللی رادیوآماتوری» در پاریس که در آن روزگار اَبـَرشهر دانش و ترقی و ایدههای جهانوطنی بود، تاسیس شد. رادیوآماتوری به عنوان یک ماجراجوییِ علمی کشف کرده بود که طیف امواج کوتاه قادر است میان انسانها در سرتاسر جهان همبستگی بوجود آورد، موضوعی که در آن دورانِ جنگهای جهانی و انقلابات خونین، امری غیرممکن به نظر میرسید. این گروه از دوستداران آماتورِ رادیو نشان دادند که این موضوع ناممکن نیست و با اجتماع در پاریس و دادن دست دوستی به یکدیگر و تاسیس این اتحادیهی جهانی، پهنای باندهای رادیویی معینی را برای انجمنهای خود تثبیت کردند.
از آن به بعد، اتحادیهی بینالمللی رادیوآماتوری یا به اختصار IARU به طور خستگیناپذیری دایم در تلاش است تا پهنای باندهای وسیعتری در اختیار دوستداران فن رادیو قرار گیرد. این سازمان همچنین به فعالیت برای گسترش خود از راه جذب کردن اعضا و هموندان جدید از سرتاسر جهان، که آخرین بار از 25 کشور مختلف بودهاند، اقدام میکند.
.
.
علاقهمندی به فن رادیوآماتوری از همان روزهای نخست پایهگذاری رو به رشد بوده است، طوری که امروز بیش از سه میلیون نفر کاربر پروانهدار به طور روزانه مشغول انتشار صدای خود در سرتاسر عالم هستند. از طریق این محیط مخابراتی است که افراد از ملیتها و فرهنگهای گوناگون توانستند این ارتباط سودمند جهانی را ممکن سازند و ایدههای خود را با سرعت نور، خیلی پیش از زمانی که قادر به ارسال ایمیل یا ویدیوچت باشند، با هم رد و بدل کنند.
.
روز جهانی رادیوآماتوری چگونه جشن گرفته میشود؟
اتحادیهی بینالمللی رادیوآماتوری در تمام جهان برای بزرگداشت این ابداع بزرگ و دور هم آوردن کسانی که هنوز برای توانایی انجام یک ارتباط رادیویی هزاران کیلومتری از طریق یونسفر و به هم رساندن دو انتهای کرهی خاک از طریق چیزی کمی بیشتر از یک موج نیروی نوسانکننده، ارزش قایل هستند، برنامههایی تدارک میبیند. اگر شما تا به حال با رادیوآماتوری آشنا شدهاید یا با چنین فردی کار کردهاید، کمی از وقت خود را در روز رادیوآماتوری برای آشنایی با چیزهایی که مبتدیان و تازهواردان به دنیای رادیوآماتوری برای استارت کار خود و اکتشاف در دنیای رادیوآماتوری استفاده میکنند، اختصاص دهید. روز جهانی رادیوآماتوری فرصت مناسبی برای شیرجه زدن به دریای رادیوآماتوری و پیدا کردن دوستان تازه در سرتاسر دنیاست. انجمنهای رادیوآماتوری همه جا هستند. پس چرا هنوز معطلید؟
.
.
.
مطالب مرتبط:
بنیانگذاری نخستین انجمن رسمی رادیوآماتوری ایران
با جوانترین رادیوآماتور ایران آشنا شویم
چگونه رادیوآماتور شدم
... از یادداشتهای روزانهی یک رادیو آماتور
دوستداران رادیوآماتوری و مخابرات بشتابند!
انتشارِ نادرِ امواج از ایران: اردوی رادیوآماتوری در جزیره کیش
برگزاری اردوی رادیوآماتوری در جزیره شیف بوشهر
برگزاری نمایشگاه بینالمللی رادیوآماتوری در آلمان
چند مقاله برای نوآموزان رادیوآماتوری
رادیو آماتوری: 33 سال پیش در چنین روزهایی
«انجمن رادیو آماتوری پارسیان» در رسانه آلمانی
.
.
www.etesalkootah.ir || 2019-04-18© 2015 www.etesalkootah.ir © All rights reserved. تمامی حقوق برای www.etesalkootah.ir محفوظ است. بیان شفاهی بخش یا تمامی یک مطلب از www.etesalkootah.ir در رادیو، تلویزیون و رسانه های مشابه آن با ذکر واضح "اتصال کوتاه دات آی آر" بعنوان منبع مجاز است. هر گونه استفاده کتبی از بخش یا تمامی هر یک از مطالب www.etesalkootah.ir در سایت های اینترنتی در صورت قرار دادن لینک مستقیم و قابل "کلیک" به آن مطلب در www.etesalkootah.ir مجاز بوده و در رسانه های چاپی نیز در صورت چاپ واضح "www.etesalkootah.ir" بعنوان منبع مجاز است. |
.